Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.

Bizi zem eyleyene rahmet eyle.

MUHABBETTEN MUHAMMED OLDU HÂSIL, MUHAMMEDSİZ MUHABBETTEN NE HASIL?

İSLAMIN LİDERİ YİNE TÜRKİYE OLACAK. BUGÜNKÜ MÜSLÜMANA BAKARSAN OLMAZ GÖRÜNÜR AMMA OLACAK BENİM SULTANIM.
                                                                                                                                                             MUSA BAŞTÜRK (DEDE PAŞA HZ.)             

 ‘’Yakın tarihte İslami bir hâkimiyet olacak, tüm yeryüzü İslam’a dönecek ve İslam’ın başkenti Türkiye olacak, bu topraklar olacak, reisi burası olacak.’’ Abdurrahim Reyhan Hz.


https://www.gonullersultani.net/
BÜYÜK DÜŞMANIMIZ NEFSİ EMMARE
TAKMIŞ KEMENDİNİ CEZBEDER NARE
CEHDET Kİ BULASIN SEN SANA ÇARE
ELLERİN AYBINI GÖZLEME GARDAŞ.
AR SOHBET

Hızır mürşid-i kâmildir o zulmet kalb-i câhildir

Cevâhirler şerîattır özün kurtar cehâletten

Öyleyse demek ki bir insanın tasavvufu haksa, mürşidi haksa ceva­hir taşlarını toplar.

Ama yalnız zamanımızda sahteler var. Bunlara da Allah Müslüman­ları kaptırmasın. Allah muhafaza etsin.

TASAVVUF

"Sâlih sözün dinle peder

Tedbîrine verme keder

Tedbîri de takdîr eder

Derdine derman ara bul

Bir kâmil insan ara bul"

Beni taşlamayın canım kardaşlar
Dokunur başıza attığız taşlar
Hazret-i Hak kendi bildiğin işler
Sabırdan bir büyük kâr bulamadım
Bir sözünde sâdık yâr bulamadım

KULU TARİHÇESİ


İlçemizin adının kökeni ile ilgili bir anlatıya göre : Kulupoğlu Mustafa Bey adında bir aşiret beyi 18. yüzyılın başlarında Afyon'dan gelerek buraya yerleşir. Bu yerleşim birimi, Kulupoğlu Mustafa Bey adından dolayı daha sonra da Kulu olarak isimlendirilmiştir.

Tarihi Cilalı Taş Devri'ne dayanan, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Galat, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerini yaşamış, İç Anadolu Bölgesi'nin ortasında Konya iline 150 km Ankara iline 100 km olan bir ilçedir. Kulu adını göçebe bir toplumun lideri olan kulubey' den almıstır. Zamanla adı kulu olarak kalmıstır 1954 yılında ilce olmustur. Kuluboğlu Mustafa Bey ve beraberinde getirdiği aileler 1600'lü yıllarda Afyon Karabağ dolaylarından kaçak olarak gelerek Kulu'yu kurmuşlardır. (Devrim Sönmez, Eskiçağlardan günümüze Kulu, Konya, 2004, Dizgi ofset)

Osmanlı Devleti zamanında burada atçeken (esbkeşan) oymakları yaşamışlar ve Osmanlı Ordusu'na lojistik destek sağlamışlardır.Günümüzde hala Atçeken soyadını taşıyan aileler ilçede yaşamaktadır. 1642'de Osmanlı İmparatorluğu Turgud ve Bayburd Kureyşözü bölgelerini birleştirip Kulu bölgesine  ismini vermiştir (Atçeken Oymakları-Tez-Prof. Dr.H.Basri Karadeniz)

İlçenin yerli halkının büyük bir kısmı yörüktür. İlçeye daha sonraları Doğu'nun muhtelif yerlerinden gelen kürt aşiretler (Rişvan aşireti,Şeyhbizinli Aşireti vs.) yerleştirilmiştir. 1853-1856 Osmanlı-Rus Kırım savasından sonra Anadolu'ya göç eden Nogay türklerinin büyük bir kısmı ilçeye ve çevresine yerleştilmişlerdir. Kozmopolit bir yapıya sahiptir. İlçe halkı Yörükler, Kürtler, Nogaylar, Türkmenlerden oluşmuştur. İlçeye bağlı Kozanlı ve Karacadağ kasabasında, Altılar ve Yaraşlı köyünde tarihi mağaralar bulunmaktadır. Ayrıca İlçenin 3 km. doğusundaki Düden Gölü 183 çeşit kuşu barındıran bir doğa harikasıdır. Kozanlı yakınlarındaki Gökgöl de hem çok sayıdaki kuş türünün gözlenebildiği doğal bir güzellik, hem de her yıl yapılan şenlikleriyle halkın uğrak ve mesire yeri durumundadır.temmuz ayında.

İsveç'te kalabalık bir Kululu toplumu yaşamakta olup, ilçe ile bu ülke arasında Emirdağ-Belçika ilişkisine benzer bir olgu oluşmuştur. Bir suikastta hayatını kaybeden Eski İsveç Başbakanı Olof Palme'nin hayatında Kulu'yu ziyaret etmesi anısına, Olof Palme ismi ilçedeki cadde ve parka verilmiştir.İsveç'te Türkiye'nin baskenti sanılmaktadır.Bu ilçede yeni okul yapımlarına başlanmıştır.Kulu lisesi,Cumhuriyet i.ö.o ve Atatürk i.ö.o okulları yenilenmiştir.Bu ilçenin en eski okulu olan Merkez i.ö.o 1932 yılında kurulmuş olan bu okul yıllar sonra Merkez Camii yanına taşınmıştır. Merkez i.ö.o.yerine Kulu Site inşaatı yapılmaktadır.Kulu'nun nüfusu yaz aylarında 2 katına çıkmaktadır.

http://www.kulu.bel.tr

 

Yunus Emre derki,
Gel ey gardaş Hakk’ı bulayım dersen
Bir kâmil Mürşide varmazsan olmaz
Resul’ün cemalin göreyim dersen
Bir kâmil Mürşide varmazsan olmaz.
ŞERİAT TARİKAT YOLDUR VARANA
HAKİKAT MARİFET ANDAN İÇERU.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret257902
Gönül fehm edeli “lâ” dan “illâyı”
Mecnun veş biz de bulduk Leyla’yı
Nur-ı cemalinden seyret Mevla’yı
Bir rûh-ı musaffa mir’atımız var
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası